maanantai 28. huhtikuuta 2008

Näyttelykuulumisia

Mamin näyttelyn ykkönen oli tuomarin EX2


Eilen sitten oltiin kauan odotetussa kissanäyttelyssä Helsingissä.
Chili oli tosi rohkea neiti, vaikka toki ne pöksyt tutisi aina välillä. Mutta ei se häirinnyt menoa yhtään. Lattiaa luututtiin nuoren kissan innolla ja varmaan saatiin paheksuvia katseita kun kissa hääri ihmisten jaloissa välillä. Valjaat oli ihan hyvä juttu ottaa mukaan. Ei siksi että se pääsisi sinne lattialle, vaan siksi että Chili on oikeasti aikamoinen AD/HD ja välillä hieman vaikea pidäteltävä, jos on paljon hyörinää ympärillä. Eli moneen otteeseen se "valui" lattialle ihan lipeämällä eli luikertamalla.

Näyttelyssä olivat myös mukana omia kasvatteja:
Bastian's Bodh Gaya eli Simba (riista kastraatti) joka oli aivan ihanan kokoinen nuori herra. Tosi kaunis väri omasta mielestäni ja upea kiiltävä turkki. Toki hänellä on äitinsä pystyhköt korvat ja ne olivat hieman pienet, mutta söpöllä tavalla. Taas tuli mieleen, että voisi kyllä olla ihan kiva kokemus saada omaan joukkoon nuori abyherrakin joskus. Sellainen iso!
Simba sai mukaansa ensimmäisen CAPinsa ja toivottavasti kotiväki innostuu vielä näyttelyttämään Simban vaikka Premioriksi.
Bastian's Bunbulama eli Theba (riista, avoin) oli toisessa näyttelyssään ja jänskätti hieman. Neidistä oli kasvanut äitinsä kokoinen ja näköinenkin yksilö. Isot suuret silmät katselivat häkin ulkopuolista tohinaa ihmeissään. Theba sai tuloksena EX2 ja suuresta jännityksestä huolimatta hoiti esityksen suhteellisen hyvin.
Bastian's Cosmic Flare (Riista, pennut) eli pikkuinen Wilma oli söpö ilmestys. Nuori neiti oli vähän ihmeissään uudesta paikasta, mutta jännitys alkoi selvästi tasoittumaan iltapäivään mentäessä. Väri oli edelleen hieman vaalea, mutta rakenne oli kyllä kaunis ja sopusuhtainen. Sillä on herkkä, haikean surumielinen katse silmissään ja ihan kiva nähdä hurmaako se tulevaisuudessa sillä viattomalla ilmeellään tuomareita. Wilma sai hienosti EX1 eli ohitti siskonsa jonka tulos oli EX2. Ihan oikein tuomari teki valinnan tyttöjen välillä, näin olisin itsekin edennyt.
Oli myös ihana kuulla, että Wilma oli hurmannut kotiväen lisäksi monet tutut avoimella ja uteliaalla luonteellaan (eteenkin että vannoutunut koiraihminen ihastui kissaan!).

Sitten ne beiget pojankoltiaiset...

Bastian's Crash Test Dummy aka Pyry ja Bastian's Cruise Missile aka Milo olivat kasvaneet komeiksi nuoriksi pojiksi. Niillä riitti siis kokoa ja niistä tuleekin varmaan kasvamaan oikein hyvän kokoisia kolleja josta olen enemmän kuin tyytyväinen! He saivat myös kovasti kehuja tuomarilta, niin ulkonäöstään kuin luonteestaan. Kummatkin pojat hurmasivat siis näyttelyssä letkeällä olemuksellaan. Rötköttivät tuomarin käsittelyssä tyyliin "anna mennä jos siltä tuntuu". Piiiitkän harkinnan jälkeen tuomari Marianne Roth päätyi antamaan Pyrylle EX1 , koska piti sitä selvästi poikamaisempana ja valmiimpana, mitä nyt voi pentuluokassa edes "valmiilla" tarkoittaa. Mutta tuomari oli tosi asiansa tunteva ja oli ilo katsella hänen kissojen käsittely taitojaan että arvostelutaitojaan.
Pyryä jänskätti vähän enemmin eli selvästi oli huomattavissa hienoista "ethän sä näe minua" piilottelua häkin peränurkassa, mutta uskon sen raukeavan kunhan näyttelyistä tulee tuttuja paikkoja.

Eli siis upeita kasvatteja kaikki omalla tavallaan!
Kiitos kaikille kun tulitte mukaan, oli tosi ihanaa nähdä teitä yhtä aikaa.
Otitte varmaan paljon kuvia, minä en. Eli jos vaan saisin niitä otoksia sähköpostitse itselle, niin olisin tosi onnellinen!

Takaisin Chili the pippuriin. Neiti siis luuhasi nurkat ja pyyhki kyljillään lattiat. Poskihieronnakin siltä sain Somakissin myyntipöydän suojissa <3. onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://bp2.blogger.com/_eqUzrxv56EE/SBV-dR3y8yI/AAAAAAAAC6Q/nUSs0DnoQoI/s1600-h/IMG_7612.jpg">
Tässä vielä pieni video ihan Triciaa ja Reimaa ajatellen, sori että se on lyhyt, mutta ei vaan kädet riittäneet...toi kun häärii ja hyörii, ja piti valvoa sitä kokoajan :).Loppukaneetti

Minä sitten päätin lähetä loppupäivästä hieman kiertelemään, ja kymmenien sekä kymmenien kanien keskeltä löysin tosi hauskan värisen kanin! Se niin kuin hyppäsi silmään ja nappasin siitä kuva ihan ohimennen sen enempää miettimättä. Kotona sitten purin (*jaiks*) noita kuvia ja räjähdin nauruun, kun tajusin että olin ottanut kuvan riistasta kanista :D:D:D:D:

Ei kommentteja: