keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Ei heikkohermoisille - HYI ÄLLÖÄ

Ensin pientä söpötystä by Chili-pippuri, neidillä on uusi lempipaikka. Tämä ei tosin miellytä kaikkia kiipeilypuun käyttäjiä, sillä tuolta yläpesästä on vaikea päästä alas jos joku röhnöttää aukossa.

Eilen lähdettiin hakemaan lihalastia ja tipuja kissoille.
Tuloksena oli että pakkasessa on nyt pussitettuna:

  • 8kg tipuja
  • 2kg sian jauhelihaa
  • 2kg kanamassaa (sis. luut)
  • 1kg lohimassaa
  • 5kg hepan palaliha
  • 1kg hepan jauhelihaa
Enemminkin olisi ollut kiva ostaa, mutta tuo pakkasen jäädytyskapasitetti olis ollut tiukilla siinä vaiheessa. Heppaa saatiin tuoreena eli oli helppo pakastaa, kun ei tarvinnut hakata kirveellä tai käyttää muitakaan erikoisia jään pehmitys konsteja, että saa ne sopiviin annospusseihin.
Tiput oli myös tuoreita eli samana päivänä syntyneitä ja päivänsä päättäneitä.
Hieman rankaa oli katsoa noita tipuja ja taas tuli selväksi kuinka raakaa eläintuotannossa on juuri tuo kanojen ja kukkojen tila. Kaikki kukkopojat munimiskanojen tuotannossa päättävät päivänsä synnyttyään, samoin käy broilerilajikkeiden tuotannon yhteydessä kanoille. Eli ylijäämä molemmissa on aina se toinen sukupuoli ymmärtääkseni, koska lajit ovat eri niissä eli toinen laji siis hyvä broilerina ja toinen munan tuottajana.

Yhteensä haettiin tipuja 25kg, mutta etukäteen olin kysellyt muutamalta tutulta kiinnostusta tipuja kohtaa, joten meille jäi sitten tosiaan tuo 8kg.
Toista kertaa en kyllä rupea 25 kg säkissä tiivistyneitä tipuja pussittamaan muille :D! Se oli raakaa hommaa, ja veri roiskui yön painajaisessa sen jälkeen.
Toivottavasti kissat osaavat sitten olla kiitollisia tästä panoksesta!
Jos kukaan muu kuin Mambo meillä ei harjoittelunkaan jälkeen noita syö, niin pettymys on suuri.

...jokos tekstiä olisi niin pitkälti että kuvat ei ensimmäiseksi hyppää silmille ;-)

Hepanliha oli tosi hyvän tasoisen oloista, toivottavasti kissat tykkää. Viime kerralla kun sitä oli, niin se oli ihan erin näköistä ja ei oikein maistunut kissoille.

Tytöt auttamassa tipujen pussituksessa "oletko varma että tässä muka on puoli kiloa?"
Tässä sitten se tipusäkki josta niitä pusseihin kauhottiin.

Ei kommentteja: