maanantai 7. huhtikuuta 2008

Mambo lääkärillä


Käytiin tänään Mambon kanssa lääkärillä. Sillä on välillä ollut kuivaa köhää, joka oli onneksi nyt muutaman kuukauden tauolla. Yskä ei ole ollut mitään flunssaa, vaan kaula pitkällä köhimistä kuin keuhkoissa olisi jotain. Lääkärille mentäessä olin jo melko varma että on kyse astmasta, mutta tietenkin pelotti jos kuitenkin on sydämessä jotain.
Sydän oli kunnossa niiltä osin mitä kuuntelulla ja röntgenillä selviää. Keuhkojen röntgenissä havaittavissa suurennuspöydällä hieman muutaman putken kärjessä paksuuntumaa. Labrat ok.
Tulos oli siis todella hyvä, mutta luultavammin on kyse astmasta joka on nyt vasta pahenemassa (eli nämä kevään pölyt sun muut).
Koska olen jos pitkään epäillyt tuota astmaa, tieto ei tullut yllätyksenä ja tämän kanssa nyt vaan eletään.
Mambo on hieno kissa ja luottaa mamiin 101%sesti joten uskoisin että astmapiipun käyttö opettelun jälkeen luonnistaa. Ja onneksi muuten keuhkojen tila oli hyvä, eli mahdollisesti voidaan annos vetää aika minimiin ekan kuukauden jälkeen ja mahdollisesti jopa lopettaa joksikin aikaa aina välillä.

Onhan tämä iso muutos rutiineihimme ja Mambon elämään, kun joutuu päivittäin lääkitä. Mutta hyvin se tulee menemään.

Nyt illalla Mambo on kovin pitänyt minulle madonlukua siitä miten ihan puskaan takaa laitoin hänet boksiin ja vein lääkäriin. Se ei kuulemma ollut yhtään mukavaa, vaikka kuinka nätisti lääkäri piteli. Oudossa asennossa piti olla pöydällä ja sitten pistettiin neulalla tassuun!
Eli kova on ollut puheen pölinä nyt ja ovella käytiin oikein kovaan ääneen huutamassa "tuolla minä olin!" Piti ihan käydä katsomassa eteisessä Mambon kanssa, että lääkäri ei ole seurannut meitä kotiin ;-).

Tässä mamin söpötin hurisemassa kaulalla

Smaragdisilmä-Mambo

Ei kommentteja: