perjantai 4. huhtikuuta 2008

Meillä on uusi pissipaikka

Meillä on näitä veskiongemia....

Alias Mambo-Mambula on ns. pystypissijä, joka nostaa sen takamuksensa ylös kesken pissiä ja loput suihkusta lentää kaaressa päin hiekkalaatikon seinää. Joka pissaukeikan jälkeen siis pitäisi olla rätin kanssa pyyhkimässä laatikon seinä jos ei halua haistella sulotuoksuja.
Kyllä se niinkin menee (eli siis kestän hajut, joka kerta en jaksa pyyhkiä kuitenkaan :), mutta mietintä session jälkeen päädyin siihen, että ehkä Mambo yrittää viestittää tällä kaikella jotain?

*pling*

Se ei tykkää laatikosta!
Tätä siis tapahtuu ainoastaan silloin, kun se käy tuossa katollisessa. Katollinen on kyllä hankittu silmällä pitäen sitä että Mambo ja Toscha ovat korkeita kissoja, mutta jos ei kaupan korkein katos riitä, tuolle joten pitää keksiä muuta.

Meillä oli aina tuloksena se että hiekkalaatikkoa siivotessa, siivousintoilija Salsa the Salsuli päätti peittää hieman "tuoksahtavan" hiekkalaatikon reunan, oli kansi sitten päällä tai ei. Se taas ei ollut yhtään kivaa, koska jo nyt neuroottisesti vihaan tuota hiekkaa.

Ongelma on nyt se että katollinen edes vähän estää mikrohiekan leviämistä, koska sen ainoan aukon edessä on pätkä kuramattoja ja hiekka jää osaltaan niihin...niin siis osaltaan, kyllä sitä edelleen on pitkin asuntoa.
Toisin olisi jos laatikosta pääsisi ainakin kolmen ilmansuunnan kautta ulos, eli tällöin sitä ei toivottua hiekkaa olisi enemmin joka puolella.
Pähkäilyssäni päädyin siihen että a) hiekka-astian tulee olla korkea jotta hiekka ei lennä kuopsutettaessa yli ja b) siinä pitää olla ympärillä laidat, jotta joka puolelta ei edelleenkään kissa pääse yli poistuessaan hiekkaa anturoissa.

Siitä se sitten lähti!

Ensin nenä kohti Bauhausia ja sitten pora käteen ja surinaksi.

Uusi upea ja käytännöllinen pissi-nurkkaus on valmis ja sopen väriin sopien (ompelusoppi jossa ompelukonepöytä myös keltainen...tai siis meillä on pian kaikki keltaista, koska sitä maalia on vielä jäljellä :D:D:D). Nyt sitten Kissat joutuvat kiertämään edelleen ulos laatikosta mattojen päältä ja minä saan oleilla tässäkin huoneessa ilman jatkuvaa nenään kulkeutuvaa "laita-pissin" hajua.

...tai niin sitä luulisi "S-tana" Chili minkä teit ja opetit myös kaavoihinsa kangistuneille muille kissoille jotka aluksi nätisti kiersivät vanhaa kautta ulos, koska näin oli aina tehty.
Tuloksena on se että kauppalapussa lukee "kettinkiä ja kannattimet " ja jos ei löydy niin metri piikkilankaa!
Eli en aio hävitä tätä taistelua PISTE
Vaan kiinnitän jotkut kannattimet joka kulmaan ja niiden kautta laidan päällä tulee kulkemaan pieni kettinkikujanne koristeena, eli käytännössä nostaen laidan korkeutta.

1 kommentti:

Viivi kirjoitti...

Naurua.... =) Tätä taistelua tahtoo seurata... Hieno nurkkaus, mutta joku taisi ottaa seinät agilityradan kannalta...