lauantai 2. elokuuta 2008

kuvia kuvia kuvia

Suuntasin eilen aamusta reissulle kaverina kamera. Olin sopinut että käyn kuvaamassa muutamassa paikassa Turussa abyja ja reissu oli tosi onnistunut, joskin viimeiset varapatteritkin loppuivat kamerasta loppuun päin mentäessä.
Ensimmäisenä matkasin Turkuun, Maariaan jossa sijaitsivat Exlibris kasvattaja Anne Lenbergin Abyvariantti pennut. Aivan ihania 8 viikkoisia touhottajia kaikki.

Ensimmäisessä kuvassa huolehtiva emo huoltaa Riistanväristä Roope pentua eli Exlibris RamsesiaTässä taas ovat pentueen tytöt eli riista Exlibris Regina Nova, tuttavallisemmin Ronja sekä punainen söpöliini Exlibris Rosa Rubicundior eli Roosa.
Maariasta lyhyen bussin odottelu tuokion jälkeen suuntasin tohvelini Turun keskustaan aikomuksena siirtyä kuvaamaan kahta Ruotisintuonti abya, mutta koska aikaa oli runsaasti sovittuun tapaamisaikaan, päätin käväistä pikkulinnassa (eläinkauppa) hakemassa litran potun SalmoPet -lohiöljyä kissoille sekä B-vitamiinia. Mieletön helle käristeli poskipäitä ja mietin jo välillä, että voisi sen päivän paremminkin viettää, kuin busseissa istuen. Mutta kun hölmö on, niin hölmö on ja oli jo jonkin aikaa kutkuttanut nähdä eräitä aby yksilöitä kaupungissani.

No, vihdoin kello alkoi kulkemaan ja pääsin siirtymään seuraavaan paikkaan Raunistulaan, jossa olivat "mummulassa" nämä kaksi kaverusta Morse ja Miso. Pienoisen harhaan johtaneen eksymisen jälkeen löysin itseni määränpäästä ja pääsin tapaamaan vihdoin nämä tuntikissat.

Morse on nuori punainen kastraatti kolli Whoopee Lootah. Morse vei ihan sydämen tapittavilla silmillään, ja kun kuvaajan huomio keskittyi töttöröpäiseen kaveriin, päätti nuoriherra vetää kuvaajaa hiuksista katsomaan ylöspäin, jossa hän jo poseerasi valmiin <3.>
Tässä sitten on Miso eli Whoopee Laquna, riista nuori kastraatti tyttö. Miso osoittautui hieman vaikeaksi kuvattavaksi, ensinnäkin tyttö oli aikaisempana päivänä siirtynyt kastraatteihin ja siitä oli muistona hassu torvi päässä sekä pieni vetoketju masussa, ja kaiken lisäksi sillä oli hirmuinen höpellys meneillään. Kovasti olisi kiinnostanut kameran naru, ja sitä läpsittiin sitten sellaisella innolla että kuvaaja näki parhaaksi piilotta narun kämmeneen. Misolla oli nätti ilme jota ihastelinkin moneen kertaan.

Raunistulasta poikkesin torin kautta katsomaan omaa kasvattiani Miloa. Torilta piti vaan ensin käydä hakemassa ihania makeita avomaankurkkuja, mansikoita ja pala yöllä savustettua suussa sulavaa lohta välipalaksi. Aikaisempana päivänä olin hieman pelännyt että vetää kovin pilviseksi perjantaina ilma, mutta onneksi luvatut ukkosmyräkät eivät saavuttaneet kunnolla länsirannikkoa ja aurinko paisto välillä jopa tosi pistävästi.

Milosta ei oikein meinannut saada kuvaa ja olin niin lyhyen ajan varannut vierailulle, kun Milon omistaja oli puhunut jotain ratsastamaan lähtemisestä enkä halunnut pidätellä. Eli nopeasti räpsin patterien loppumisesta valittavalla kameralla muutaman otoksen pikalaukaisuna. Pikalaukaisulla saa otettu 10 sarjan kuvia sekunnin viivellä, mutta huonopuoli on että et näe mihin tähtäät (ai niin joo olishan siinä ollut se silmän reikä *douh*...sitä vaan katsoo digissä aina ruutua), joten kuvat oli lähinnä jalattomia. Jouduin myös käyttämään salamaan, joten silmät olivat peilit ja näissä kuvissa olen niitä hieman varjostanut kuvankäsittelyssä.Tässä tällainen jalaton, mutta olin huomaavinani että pojan korvat oli kivasti laskeutuneet viime näkemästä. Pohjaturkkikin oli ihan kivan lämmin ja raitoja tai suhruja ei yhtään. hieman skrode on kuten veljensäkin Pyry.
Milon luota olikin lyhyt kävelymatka seuraavaan paikkaani eli viimeisenä oli kyläily Kertun luona katsomassa nuorta punaista kollia Redcheetah's Tarmoa eli Columboa. Olin jo kauan miettinyt että haluaisin nähdä tämän punaisen abyn ja oli tosi mukava tuttavuus kaiken puolin.

Columbo oli todella upean värinen aby, voisin jopa sanoa että parhaimman värinen jonka olen Suomessa nähnyt. Tuollaisesta sitä olen itsekin unelmoinut, jos otan joskus punaisen <3.>Ei kommentteja: