lauantai 13. lokakuuta 2007

Toscha muuttaa

Nyt tuli vastaan ensimmäinen kylmä yö, joka tarkoittaa sitä että on Toschan aika muuttaa eteisestä "tupaan". Toschalla on todettu nivelrikko ja siihen vedoten olen ollut tarkkailuasemissa koska eteisen lämpötila laskee niin vilpoiseksi, että katson Toschan ole terveellistä nukkua siellä.
Asumme vanhan omakotitalon ylimmässä kerroksessa, ja eteinen kattaa korkeat rappuu ylös sekä pienen tasanteen jossa ovet keittiöön, vessaan ja vintille.
Ylhäällä on kulmaus naulakoiden alla joka on ollut Toschan oma valtakunta eli "Toschaland" -tasanne, jossa se on arvovaltaisesti vastaanottanut vieraita, sekä tarkkaillut ympärillä häärivää elämää ja nauttinut kissanpäivistä.
Niin kylmä ei vielä ole että keittiön ovea pitäisi pitää aina kiinni, mutta yöllä lämpötila laskee niin alas että eteisen ja vessan pienet patterit ei lämmitä sitä tarpeeksi.


Eli perjantaina peti siirtyi keittiöön ja "toschalandiin" muutti isoisän vanha kliivia -kukka, koka myöskin on hieman arka muutolle ja haluaisi nököttää vanhassa paikassaan, mutta nyt saivat nämä vanhukset vaihtaa osia.
Koko perjantain päivän sai peti nököttää tyhjillään keittiön oven kulmassa ja Toscha vaelteli levottomana eteisen ja keittiön väliä.
Päätinkin sitten aamupäivällä laittaa eteisen oven kiinni, että ei kävisi niin että herra viettääkin koko päivää kovalla lattialla eteisessä mikä taas ei ole sen kulumille ja osteoporoosille parhaaksi.Yöksi Toscha kuitenkin löysi tiensä omalle pedilleen ja nukkui siinä tyytyväisenä. Onhan peti kuitenkin sijoitettu nyt aitiopaikale josta näkee joka suuntaan ja vieraita pääsee kätevästi tervehtimään, ja mikä tärkeintä ruokakipat ovat ihan vieressä!
Uskonkin että kun Toscha nyt tottuu tähän järjestelyyn ei se enää keväällä edes halua muuttaa takaisin eteiseen.

Äsken kuitenkin kävin kurkkimassa missä sitä luurataan niin siellä se eteisen matolla auringossa antoi minulle tervehdys venytykset ja hymyili "täällähän minä" :o).


Ei kommentteja: