perjantai 5. lokakuuta 2007

Salsalla silmätulehdus

Salsalla alkoi Norjasta tulo viikolla silmätulehdus.
Jos meillä kissoilla on joskus ärtynyt silmä jostain syystä, olen pyyhkinyt sitä silmävedellä ja rähmintä ei ole edes päässyt alkamana. Mutta tämä tulehdus oli sitten meillä 14 vuoteen eka oikea silmätulehdus. En edes aloittanut pyyhkimistä, kun oli heti alussa jo selvä että on kyse vakavammasta. Eli silmän limakalvo meni todella nopeasti verestävän punaiseksi, vaikka paljon mitään rähmää ei kuitenkaan tullut.
Ekaksi saatiin siihen ihan perus Fucithalmicia ja sitä pari päivää laitoin kunnes totesin, että aivan liikaa aiheuttaa kyseinen voide kirvelyä. Ja seuraavaksi Salsalle määrätiiin Oftan Dexa-Chloraa
joka auttoi tulehdukseen nopeasti ja nyt 5pv kuurin jälkeen alkaa limakalvot näyttämään taas ihan hyvälle.

Mutta kipeät olivat silmät ihan selkeästi. Ihan kamala on katsoa kun Salsa jänskättää minun lähestymistäni ja valittaen perääntyy kun otan raksupussin ja jääkaapista tipat. Ei ole mitään kamalempaa kuin aiheuttaa kullanmussukalle kipua, kun se ei tajua miksi? Mutta onneksi se ei pakene minua 24h, se olisi kamalaa huomata että luottamus on mennyt.

Sitten tuossa yhtenäpäivänä löysin neidin keimailevan suihkukaivolle...ja minä kun en ole mikään siivousintoilija...
Eli siihen pyyhittiin naamaa oikein kunnolla niin että mönjät vaan liikku naamalla.
Kyselin lääkäriltä että onko mahdollista että kissa saa likakaivosta tuon tyyppisen pöpön silmäänsä, ja kyllähän se oli.
Nyt meillä on lattiakaivon päällä pyykkikori, kunnes saan hankittua jonkun pysyvämmän järjestelmän siihen päälle...tai opin pesemään sitä aktiivisemmin.

Ei kommentteja: