perjantai 10. elokuuta 2007

Siivekästä tuppaa sisään kutsumatta

Meillä oli viime yönä meneillään hurja hyönteisjahti!

Koko päivän ja illan oli tuo ulko-ovi sepposen selällän jotta saisin eteisen eli Toschan "huoneen" ilman viilenemään täällä ylhäällä. Minulla on eteisen rappusissa (asutan vinttikerrosta) alhaalla tuollainen itse väkerretty kissaovi (kts. kuva) . Ja se mahdollistaa ulko-oven auki pidon kesällä kun on kuuma. Koska Toschaa en kuitenkaan viitsi pakottaa pois eteisestä, kun se on niin hänen paikkansa.

Tietenkin sitten pitkin viilenevää iltaa sisään ovat löytäneet tiensä kaiken maailman önniäiset ja pörriäiset. Ja kun myöhään illalla lähdin ovea kiinni laittamaan yllätys oli "mukava", oven vieressä oleva ikkuna oli täynnä mitä ällöttävämpiä pikku siivekkäitä. Mambo ja Salsa ihan täpinoissä tulivat kissaoven taakse katsomaan mitä siellä piipitän ja kiljahtelen, kun yritin väistellä ötököiden torpeedo hyökkäyksiltä.
Päästän saalistusasemissa olevat petoni kissaovesta taistelutantereelle ja heti Salsa äkkäsi jostain jättimäisen yöperhosen ja yhdellä iskulla siirsi se ilmasta suuhunsa. Voi sitä nautinnollista mutustelua ja mässäilyä mitä ne pitivät, oikein bloodbath. Myönnettäköön, jos olisin itse tiennyt moisen komean perhosen päässeen sisälle, olisi se päätynyt ihan muuhun kuin giljotiinittären kitaan.
Mambo metsästi ulko-oven edessä kivijalasta sisään ryömineitä Saunajaakoja iltapalaksi ja Salsa hyökki ikkunassa lepattavien ötököiden kimppuun kita ammollaa kuin planktonia haravoiva valas.
Jos et muuten tiedä mikä on Saunajaako niin oikeaa nimeä en sille osaa antaa, mutta sen löytää usein märistä kellareista lautojen alta, vanhojen puutalojen kivijalan juuresta, kivien alta yms. paikoista, se on sellainen esihistoriaalisen trilobiitin näköinen pieni kilvekäs harmahtava otus.

Sinne jäivät siis Mambo ja Salsa saalistamaan ja meikäläinen suuntasi "yö puulle".

Mutta näitä pikku ötököitä oli noussut yläkertaan asti ja muutama pörräsi yölamppunikin ympärillä.
Ei kuin pieni kutsu "Salsa, Mambo", "käy kiinni" ja sotajoukkoni kävivät taisteluun.
En kyllä halua loppupeleissä tietää kuinka paljon niitä ötököitä on ollut, mutta heräsin todella usein yöllä siihen kun Salsa nostaa päänsä sängyn takaata silmät valppaina saalistaessa. Tuntuu kuin se olisi ollut sillä lattialla sängyn takana metsästämässä koko yön...ei kai niitä niin paljon ollut!!!
Näin jo jossain vaiheessa hirveitä ötökkäunia (ihan kuin en olisi tarpeeksi niitä nähnyt tänä kesänä!) ja pelkäsin laittaa valoja päälle, jos vaikka löytäisin itseni raatojen keskeltä, tyyny olisi täynnä ylpeänä mamille kannettuja saaliita tai puoliksi syötyjä siipiä, jalkoja tai päitä....*yökötys, oksennus*.

...ja minä en edes noita önniäisiä pelkää sen kummemmin, mutta liika on aina liikaa, ja jos ne yllättää, niin pääsee kyllä pieni kiljahdus minultakin.

3 kommenttia:

-MMM- kirjoitti...

kuules ne oli mun keksimät lempinimet niille, NIH! jos muistelisit et niin luki joulukortissakin,siinä paketin kyljessä....:D

satuitko lukeen ton aikasemman kommentin ko kirjotin tonne aikasempaan..;D:P

Kuu-Katjaana kirjoitti...

juu, luin luin :-)...mut en ymmärtänyt. Kissa on luomakunnan kruunu joten....niin JOTEN.

Tanja kirjoitti...

Mä vihaan silti eniten hyttynkäisiä, säästyit vissiin niiden hyökkäykseltä. Ne kun valtaa asunnon, niin verikekkerit alkaa. Sammutat valot ja ininä repii hermoja, yrität suojautua pistimiltä ja taistelun tuoksinnassa luovutat täysin uuvahtaneena ja rakennat peitosta hengitysaukkoa.
Kaikenmaailman ötököitä näin saaristossa, onneksi pienemmistä kotioloissa kissat pitää huolen. Ne sarvijaakot on inhottavia, niitä voi oikein kuhista jonkun kiven alla.Yöks.