maanantai 6. elokuuta 2007

aikooko se...ei kai..eiiii, ei se ottaa imurin!

Siivouspäivä on tehnyt eilisestä asti tuloaan, mutta aina on jotain esteitä kuten netissä zompailu. Mutta tänään sitten olen päässyt siihen pisteeseen, että tavarat ovat paikoillaan ja tekstiileistä on ravisteltu suurimmat karvakasat ja pölyhaihtuvat irti.
Mambo on meillä se kissa joka ei voi sietää siivouspäiviä. Se tietää rutiinit eli sen että siivous alkaa aina tiskiveden synninpäästöllä. Aina se ei heti katoa maisemista, koska nöyrä palvelija voi kolistella veden äärellä myös välipäivinä. Mutta silloinkin pitää jähmettyä tarkkailuasemiin ja aloittaa raju kommentien anto. Toisin sanoen Mambo hölisee koko tiskauksen ajan taustalla surkealla äänellä "älä, mää en tykkää. Tuo kilisevä ääni on korvia raastavaa, voitko lopettaa.".

Tänään sitten ei siivous jäänyt astioiden pesuun, vaan esille otettiin vihreä kärsäkäs mr. Philips. Mr. Philips on säyseä ja kiltti, mutta ei Mambon mieleen.
Pennuilla on aina ollut hauskaa uuden kaverin kanssa tutustumisessa, mutta ei Mambolla. Mambo ja Mr. Philips eivät ole ikinä tulleet juttuun ja epäilen, että sitä päivää jolloin he leikkisivät rinta rinnan ei tule.

Ensimmäinen askel on otettu, siivouskaapin ovi on auki ja Mambo kurkkii vaatehuoneen kissankorin läpi silmät suurina. Se on turvalinen paikka, Mr. Philips ei osaa kiivetä!

Mutta ennen kuin Mambo tajusi tämän uuden kotimme piilopaikan se linnottautui ulko-oven eteen, valmiina lähtöön. Mietti jopa varmaan pakkaavansa matkalaukut jos en lakkaa kaveraamista Mr. Philipsin kanssa.
Oli varmaan rankkaa olla kovalla talvipakkasella pakomatkalla ulko-oven edessä josta puhaltaa kylmät tuulet raoista, mutta mikään ei auttanut...Kun Mambo oli tajunut, että laiska palvelija ei joka kerta päätynyt kärsäkkään kanssa alas rappusia (lue ei jaksa vaihtaa johdon paikkaa), se päätti että siellä oli turvallisin paikka odottaa Mr.Philipsin kyläilyn päättymistä.

Nyt siivoukset on siivottu ja seuraava vierailu on vasta 6pv kuluttua. Mambo saa siis rauhassa kerätä voimia uuteen koetokseen:

Tosin Mambon kosto voi myös olla karmea...
Eli jos siivotaan niin siivotaan sitten kunnolla ajatteli Mambo ja päätti laittaa sukkalaatikkoni ojennukseen. On se sitten niin ajattelevainen ja ystävällinen tuo minun Mambula Bambula, meillä vaan on niin erinlainen maku järjestyksen suhteen...näemmä :-)!

1 kommentti:

Tanja kirjoitti...

ihana kuva mambosta lymyilemässä portaikon juurella ja hauska tositarina.Mä en ole juurikaan vaivautunut mr ööh....nimikin jo unohtunut, tarttumaan varteen ja imuroimaan. Ei ihme että oleilenkin mieluiten muualla ja jätän kohta ex- kotini kuin uppoavan laivan.