maanantai 4. toukokuuta 2009

Kaaos teki temput

Tulimme siis Salsan kanssa sisälle, kun tilanne alkoi lämpenemään siihen suunnalle, että neiti oli valmis nirhaisemaan tunkeilijan. Harmittelin vaan, että en voi jatkaa ulkoilua Mambon kanssa vähään aikaan, kun en yhtään tiedä mikä kisu tuo vieras on. Eli onko se ystävällinen vai aggressiivinen, ja Mambo kun on kovin herkkä muutenkin, niin parempi että ei näe ollenkaan vieraita hännällisiä.


Mutta me emme päässeetkään vierailijasta eroon, vaan naapurin kissa kiinnostui Salsasta niinkin paljon, että oli seurannut huomaamattani meitä kotiovelle.
En edes tajunnut tätä, vaikka Salsa jäi kuikimaan oven taakse. Huutelin sen ylös ja avoin yläkerran oven, josta Chili ryntäsi Mambo kintereillä rappuita alas "minä haluan vielä ulos". Käänsin selkäni ja kipitin Salsan kanssa sisään, kun yhtäkkiä kuului hirveä huuto ja Chili jahtasi Mamboa tappoaikeissa rappusia ylös. Sivusilmällä ehdin nähdä ulko oven lasin takana vilauksen harmaaraidallisesta kissa ja tajusin, että se vieras kissa oli yllättänyt pahaa-aavistamattoman Chilin olemalla muutaman sentin päässä lasioven takaa.

Yritän juosta kissojen perään tarkoituksena napata jompi kumpi kainaloon ja siirtää se vessaan. Mutta siinä samassa näen että Salsa valmistautuu menemään mukaan kissakahakkaan ja saan napattua sen juoksussa kiinni ja kauhukseni tajuan että en voi mennä ennen, allensa juoksussa pissaavan Mambon apuun, kun olen saanut Salsan pois tantereelta.

Salsa hirmuisella tohinalla vessaan ja äkkiä olohuonetta ympäri juoksevan kissakasan luokse. Sain Chilin aika nätisti pois ja kiikutin paniikissa olevan tytön suihkuhuoneeseen johon se jäi huutamaan ja ulisemaan peloissaan. Hengitin pari kertaa ja mietin, HÄ?! Tuntui niin absurdilta että tämä oli käynyt, kun juuri oli kissat niin iloisia ja onnellisia auringon paisteessa.

Mambo näytti olevan ehjänä, mutta todella peloissaan. Annoin sen olla rauhassa sohvan takana ja aloin pesemään olohuoneen lattiaa ja kaappeja jotka olivat pissassa ja anaalirauhasnesteessä. Tuli sellainen olo, että "äkkiä pois nämä jäljen, niin tilanne rauhoittuu". Sitten menin tervehtimään Salsaa vessaan, ja vaikka se oli hieman hämillään ja peloissaan, ei mitään suurempaa tunnetta sen ilmeessä ollut, joten se on ihan ok. Sitten Chilin luo.
Chili tärisi pelosta suihkuhuoneessa ja itki ja suhisi samaan aikaan. Se oli siis ihan totaalisessa shokissa. Olin ihan ymmälläni, koska Chili on meidän kissoista se kaikkein leppoisin ja kaikkien kaveri ja avoin kuin mikä, jopa uusissa stressaavissa tilanteissa.

Päästin sen haistelemaan makuuhuoneeseen (suihkuhuoneeseen mennään makuuhuoneesta) ja se kävi paikkoja läpi peloissaan kokoajan muristen ja hermostuneena hyppien sylini kautta lattialle muutaman sekunnin välein.
Ajattelin, että olisi ehkä paras pukea sille valjaat ja päästää haistelemaan muihin huoneisiin, kun se tuntui olevan kauhuissaan, kun ympäristöstä olisi tullut yhtäkkiä sen vihollinen n:o1.

Chili tutki olohuoneen, tietsikkahuoneen, keittiön ja kävi jopa sohvan päällä ja kurkki Mamboa sen takana. Mambo tuntui olevan sille ihan ok, eli ei se ainakaan sille murissut ja ajattelin, että ehkä tämä laukeaa nopeasti. Päätinkin päästää Salsan makuuhuoneeseen ja päästää Chilin haistelemaan Salsaa valjaiden kanssa. BAD APPROXIMATION!

Aluksi tuli hieman kyräilyä ja suhinaa ja sitten alkoi näyttämään tilanne pahalta, mutta samassa Chili olikin jo Salsan niskassa, ennen kuin ehdin edes reagoida tilanteen kunnolle muuttuneen ja puuttumaan siihen. Salsa oli kummasti perääntyvänä osapuolena, ilman että se olisi ollut hyökkäävä, kun se nyt kuitenkin on aika kipakka jos on tarve. Se ei siis osoittanut hyökkäävyyttä, eikä myöskään kauhua, se oli vain hyvin hämillään ja yritti perääntyä vaikka tietenkin myös puolusti itseään samalla. En meinannut millään saada kissoja irti toisistaan, kun ne päätyivät aina välillä sängyn alle. Tuntui kuin olisi ikuisuuden kuulunut huutoa, suhinaa ja murinaa, vaikka ehkä kissat ehti olemaan kiinni toisissaan vain muutamia sekunteja, kunnes sain Chilistä otteen. Pari kertaa se lipesi otteestani, mutta lopulta sain toisella kädellä niskasta joten kuten kiinni, ja kannettua muutaman metrin matkan paniikissa rakkonsa matkalla tyhjentävän purevan ja kynsivän kissan suihkuhuoneeseen takaisin.

Kädet rikki ja täristen suljin oven, jonka taakse Chili jäi huutamaan kauhuissaan. Salsa oli peloissaan sängyn alla, mutta en ehtinyt siihen paljon reagoimaan nopeaa silmäystä ja rohkaisevaa sanaa enempää, kun piti se siirtää taas vessaan. En uskaltanut päästää sitä tässä vaiheessa Mambon kanssa samaan tilaan, koska Salsakin oli selvästi ylikierroksilla.

Sitten taas konemaisesti siivoamaan "todistusaineistoa" äsköisestä pois. Tiesin että pitää itse piipahtaa mahdollisimman pian päivystävälle hakemaan antibiootti -kuuri, sillä minulla oli aika monta syvää purema haavaa käsissä ja niiden kanssa ei saa odottaa, kun on kyse kissan hampaiden aiheuttamasta syvistä pistohaavoista. Eli näissä puremahaavoissa on aina iso riski Pasteurella multocida -bakteerin saamisesta kudoksen alle ja se on tosi ärhäkkä ja vaarallinen vieras (googletelkaa kuvahaussa "cat bite"). Mutta ennen sinne lähtö piti poistaa pissaiset matot, päiväpeite ja kissojen pedit sun muut, jotka oli jäänyt makuuhuoneessa alle. Sitten aloin pesemänä lattiaa, mutta se ei auttanut vieläkään hajuun. Sitten tajusin että seinissä ja ovissa on pitkiä pissi valumia....
Kun olin kaiken saanut makuuhuoneessa siivottua päästin Chilin sinne ja lähdin hakemaan antibiootit sekä Feliway suihketta.


...tästä jatketaan


3 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

No huh - täällähän on menossa oikea jännitysjatkoromaani. Jäämme jännityksellä odottamaan, mitä tästä seuraa ja miten tilanne normalisoituu. Kaikkea ikävää ne naapurit voivatkin aiheuttaa!

Meillä muuten Säde kävi merkkaamassa eteisen kaapin niin, että pisut valuivat kaapin ja lattian väliin. Haju lähti yllättäen parhaiten pois (tai peittyi) miesten suihkutettavalla dödöllä. Pari päivää oli toki varsin miehinen tuoksu eteisessä, mutta sitten sekin hävisi.

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Joo, jännitystä ja kauhua kerrakseen!
En viitsinyt kirjoittaa kaikkea kerralla, kun olisi tosiaan tullut romaani XD.

Harmillista on, että minulla on villamattoja (niistä lähtee imuroimalla karvat parhaiten :D ), ja villamattojahan ei yleensä pestä vaan pyyhitään. No nyt täytyy miettiä, miten saan ne takaisin käyttöön, kun ne tietty on pississä. Se pissa pois (vai mikä sen nimi oli), toimii kai lähinnä samalla periaattellee kun tuo sinun käyttämäsi dödö, eli haisee pirusti pari päivää ja sit haihtuu. Mietin että voisin kokeilla noihin mattoihin etikkaa, mutta kestääkö villa sitä?

Ritva kirjoitti...

Huh! Kevät, aurinko + vieras kissa voivat aiheuttaa juuri tätä.. Meillä tunteet kuohahtivat pelkästä vieraan kissan merkkaaman pensaan haistelusta. Puoli tuntia 'jäähyä' eri osapuolille ja tunteet olivat tasaantuneet niin, että oltiin taas samaa tiimiä.

Villan pitäisi kestää etikkaa ja etikkahan on hyvä hajunpoistaja. Kokeile ekaksi pienelle alueelle, että näet miten se toimii.