keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Kaaos have left the building

Maanantaina siis Salsan ja Mambon kanssa normaalin elämän jatkamista leikkeineen ja silityksineen, kun makuuhuoneen oven takan ei olisi mitään kummallista. Makuuhuoneessa taas Chilin kanssa oleskelua ja Chilin rauhoittelua, ja normaaliin olotilaan totutelua. Muutaman kerran vaihtelin huoneita siten, että toin Chilin vierashuoneen häkkiin salaa ja yllytin Mambon ja Salsan tutkimaan makuuhuonetta. Niiden tutkiessa makuuhuonetta suljetun oven takana, päästin Chilin tarkistamaan ja toteamaan muut tilat turvallisiksi. Näiden vaihdosten aikana pyrin ihan normaaliin oleskeluun, kolistelin vähän ja katselin TVtä jne.

En voinut vastustaa takaraivosta hiipiviä ajatuksia, mitä jos tilanne ei raukea!?? Mietin jo että miten ikinä löytäisin Chilille sen arvoisen uuden kodin jne. Eli tapani mukaan menin asioiden edelle, mutta kai se on tapani hyväksyä asioita eli antaa niiden rakentua etukäteen mielessä, jos pahin tulee eteen.

Tiistaiksi päätin jäädä kotiin. Aamupäivällä piti käydä asioilla nopeasti, mutta muuten olin täällä kissojen kanssa tehden taas pari vaihtoa asuinsijoissa.
Chili alkoi olemaan suhteellisen rauhallinen ja Salsan haistellessa oven toisella puolella nuorikko ei enää heti sihissyt. Jos ovea hieman raotin yrittäessäni siirtyä pois makuuhuoneesta ja Chili näki Salsan, siitä seurasi toki suhinat mutta jotain oli parempaan suuntaan tapahtumassa.
Sitten minulle tuli vahva tunne, että NYT.

Päätin kokeilla tarkkaan suunnittelemani kokeilun kanssa edetä, eli tutustuttaa Mambo ja Chili toisiinsa taas.

Olin kantanut tuon ison häkin olkkariin ja Mambo oli ihastunut uuteen yksiöönsä kovasti.
Ajatuksenani oli, että laitan Mambon kölliessä häkissä, häkin oven kiinni ja tuon Chilin boksissa häkin lähelle. Chili rakastaa kuivattamaani kalkkunanlihaa ja se hullaantuu siitä aivan täysin. Päätin yrittää sen avulla kiinnittää kissojen huomion muualle kuin toisiinsa, samalla luoden turvallisen läheisyyden ihan huomaamatta.
Eli Chili boksiin ja boksi olohuoneeseen (tässä oli hyvänä pohjan se että Chili oli jo monta kertaa päässyt tapahtuman jälkeen tutkimaan olkkaria ja todennut sen turvalliseksi) häkin viereen siten, että sen oviaukko ei osoittanut häkkiin ja sivut oli peitetty. Chili ei siis nähnyt Mamboa, ja siten annoin sille muutaman namin boksin oven läpi. Sitten samalla kun annoin nameja käänsin boksia hieman ja vähän ajan kuluttua sen ovi osoitti Mambon häkkiä (siinä välissä oli n. 50cm). Samalla kun annoin Chilille näitä herkkukalkkunoita, annoin niitä salaa toisella kädellä myös Mambolle ja hölisin niitä näitä, kuin tilanne olisi ihan normaali (kiinnitin siis samalla huomiota myös ääneeni ja yritin käyttää sitä innostavasti, en hössäävästi). Chili ei reagoinut mitenkään häkin takana olevaan Mamboon, vaan odotti innoissaan aina uutta namia. Mambo oli hieman jännittynyt, mutta reagoi sopivasti innostavaan äänensävyyni ja odotteli aina omaa namiaan.

Sitten avasin Chilin boksin oven (taas ihan huomaamatta) ja annoin samalla nameja, jolloin se ei rynnännyt ulos häkistä vaan seurasi kättäni kalkkunaa odotellen.
Sitten lähensin kättäni aina enemmin ja enemmin Mambon häkille, kunnes Chili ja Mambo söivät ihan 10cm päässä toisistaan. Jossain vaiheessa Chili tajusi että Mambo on siinä, mutta kun lykkäsin vaan namia naaman eteen ja vähän haastoin "kumpi saa tämä pala" tyylillä, niin se pieni epäröinti unohtui ja kissat lähti mukaan leikkiin odottavina. Sitten siitä hivuttauduin avaamaan Mambon häkin ovea (olimme Chilin kanssa liikkuneet vaivihkaa kokoajan lähemmäs ovea) ja jatkoin samalla tekniikalla kunnes söivät ihan nenätysten ilman verkkoa välissä.

Kun namujen syöttäminen loppui olivat kissat omillaan. Yritin siinä olla tosi normaali taas ja kaivelin jotain huiskaa lelulaatikosta jne.
Kissat haistelivat toisiaan ja sitten Chili alkoi kurnuttaa Mambolle kuuluvasti ja pyrki sen kaulaa kirputtamaan. Mambo oli hieman varautunut tästä hellyyden osoituksesta, mutta sain se rauhoittumaan taas olemalla siinä vieressä innostavana. MISSION COMPLETED!

Sitten muutaman tunnin kuluttua sisäinen ääneni taas kuiski, "ne ovat valmiita seuraavaan askeleeseen".

Salsan ja Chilin kohdalla edettiin siten, että ensin laitoin Salsan tietokonehuoneeseen maanantaina kiinnittämäni riukuoven (siis se on tuollainen pyöröhiotuista seipäistä kyhäämäni ovi josta siis näkee, mutta ei pääse läpi) toiselle puolella ja samalla tekniikalla saivat tutustua toisen läsnäoloon, kun Mambo ja Chili miinus se että Chili ei ollut boksissa. En kyllä uskaltanut niitä vielä päästää suoraan yhteen, eli ilmassa oli hieman erilainen viritys. Kummatkin olivat hieman enemmin jännittyneitä, mutta selvästi halukkaita jatkamaan. Eli sitten siitä seuraavaksi siirryttiin samoihin asemiin, kuin missä olin Mambon ja Chilin kanssa aiemmin. Eli Salsa isoon häkkiin ja Chili boksiin.
Kun tuli heti jolloin avoin Salsan häkin oven ja tytöt olivat vapaasti toistensa tavoitettavissa, täytyy myöntää että olin pissata housuihini jännityksestä. Ilmassa väreili, kuten olettaa saattaa, onhan toinen naaraista leikkaamaton ja toinen synnyttänyt kastraatti eli tilanne on ihan eri, kuin Chilin ja Mambon välillä. Mutta mitään aggressiivista ei esiintynyt, muutama suhahdus Salsalta jolla se näyttää miten Chili saa sitä lähestyä. Ja Chili näytti olevan Salsan suhteen luottavainen.
Toki molemmat olivat korvat höröllään ja pienikin rasahdus sai ne reagoimaan, mutta eivät niinkään jännittäneet toisiaan. Tuntui kun ne eivät olisi syyttäneet toisiaan tapahtuneesta, vaan ennemminkin jännittivät jonkin ulkopuolisen ottavan tilanteen haltuun, eli yhdistivät tapahtuneen toistensa ulkopuolelle, mikä oli hyvä.

Koska tilanne kuitenkin oli hieman kireä, päätin että paras olisi että menisivät nukkumaan ja se onnistuu ainoastaan, jos minäkin menen nukkumaan. Eli ei kun päikkäreille, eli jos minä rauhoitun ja levittäydyn pedille, sinne tulevat myös kissat ja automaattisesti alkavat lepäilemään. Näin tapahtui myös nyt ja otimmekin 4h pienet päiväunet ja ne tuli kaikille tarpeen. Uni on tosiaan paras lääke ja näin oli myös meillä, eli kissat heräsivät ihan eri luottamuksella kun olivat saaneet nukkua jännityksen pois.

Seuraava vuorokausi oli vielä hieman normaalista poikkeava ja kissat valppaita, mutta nyt kaikki on ennallaan ja minä olen niin onnellinen, että ei käynyt pahemmin.

E -pillerit olivat mahdollisesti yksi lisä boostaus Chilin herkkyyteen tuossa tilanteessa, eli ne tosiaan poistin heti ja oli muutenkin tauon paikka niissä. En tiedä oliko noista homeopaattisista apua, mutta ainakin ne oli läsnä vielä pari päivää tämän jälkeenkin varmuuden vuoksi.
Tästä lähin pitää olla erityisen tarkka, jos törmäämme ulkona noihin vapaasti liikkuviin, ja entistä vahvemmin kyllä nyt syyllistyn näiden omistajien toivottamisen syvimpään helvettiin. Sen verran kiperän tilanteen meille aiheuttivat, että en ihan hevillä hyväksy toisten valintojen meille aiheuttamia vahinkoja! Tämä kun vielä ei ole niin harvinaista edes, että ne vapaana liikkuvat aiheuttavat näitä "kissa shokkeja" syyttömille osapuolille.

2 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

No hyvä, että ennakkoarvailuni edellisen viestisi lopun sävystä osoittautui oikeaksi ja rauha on palannut!

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Juu, rauha on palannut taloon. Paitsi että Chili alkoi eilen joikhailun eli kaikki komeat ja rahakkaat kollit, pankaa postia tulemaan :D.