tiistai 15. heinäkuuta 2008

Hampaiden harjaus


Meillä aloitettiin hampaiden harjaus harjoitukset muutama viikko sitten.
Tahna ja yksi harja on lojunut kaapissa jo melkein vuoden, eli enää oli kiinni omistajan viitselijäisyydestä tämä aloittaminen.
Loppujen lopuksi eräänä päivänä itselle uutta harjaa ostaessani päätin, että napataan pari lasten harjaa kokeeksi mukaan. Suunnitelmissa on ollut leikata lasten hammasharjan harjaksia hieman lyhemmiksi niin harja mahtuu kissan suuhun paremmin.


Valikoima oli valtava ja hetken hapuiltuani eri harjoja päätin varmuuden vuoksi ottaa kaksi erilaista harjaa. Toscha oli tarkoitus jättää tästä kokeilusta suosiolla aluksi pois, ja aloittaa hänen kalustonsa puhdistus huollon jälkeen. Joten kolmella harjalla lähdettiin liikkeelle.
Tietenkin kriteerinä oli "mahdollisimman pieni harja", ja siinä kannattaakin olla tarkkana jotta mukaan ei tule mitään paksulla muoviosalla varustettua mötikkää.

Chilin harja on pienen, eli tuo valkoinen joka oli Virbacin tahnan mukana, siinä on kivan pehmeät harjakset...mutta onko ne liian pehmeät ja väärän mallisesti ojossa?

Salsan harja on seuraavaksi pienen eli tuollainen kivasti käteen sopiva pyöreä varsi.

Mambolla on veikeä oranssi vauhtihirmu, joka saa jopa mahdollisesti pakenevan kissan kiinni...onhan sillä jalat!

Mambon harjan harjakset ovat ehkä liian kovat, kun niitä lyhennettiin. Salsan on hyvä ja Chilin on ihan ok.

Harjaus lähti yllättävän hyvin alkuun, kissat eivät tietenkään tästä nauti täysin rinnoin, mutta ei ne ihan paniikissakaan ole suun ronkkimisesta. Ei me vielä olla siinä vaiheessa, että pestäisiin kaikki hampaat oikein tarkoin. Mitä nyt hieman sutitaan ja totutellaan harjaan suussa.
Mutta loppujen lopuksi olisi tarkoitus päätyä sellaiseen 2-3krt/vko pesu aikatauluun.

Ei kommentteja: