sunnuntai 11. marraskuuta 2007

TOSCHA 15v.!

SAA ONNITELLA, RITARINI TOSCHA TÄYTTI 15 VUOTTA!

Tämä viikko on siis ollut extra huomiota, ulkoilua ja hyvää ruokaa Toschalle.


Tässä kuvassa nostettiin kissa pöydälle maistelemaan ihanaista voisulalla höystettyä lohta, kera katkaravun pyrstöjen. Vaatimaton kunniavieras vaan jännitti niin pöydällä syömistä, että livahti lattialle omalle paikalleen nopeasti odottelemaan lautastaan "tää on mun mesta" .


Sitten on käyty haistelemassa syksyn tuoksuja. Nyt ilman viilennettyä lenkit on kyllä lyhentyneet ja sisälle kaivataan nopeammin. Toschalle on tullut hauska tapa palata kotiin, eli kun on tuttu reitti kierretty alkaa hirmuinen loppukiri ja viimeiset 20m juostaan. Toscha selkeästi nauttii tästä meidän loppukiristä ja hoputtelee minua välillä "nopeammin, nopeammin!"

Toschan tarina:
Toscha tuli minulle hieman vajaan vuoden ikäisenä syksyllä 1993. Asuin vanhassa isossa puutalossa kimppakämpässä ystävieni kanssa. Heillä oli kissa nimeltään Zorro ja he olivat kuulleet että pieni hiilen värinen kissa etsii omaa kotia, ja miettivät että ottaisivat sen itselleen. Minulla oli tainnut jo jonkin aikaa olla ollut pientä kissakuumetta, mutta koska olin vasta 21v. ja aika menevä sellainen, en ollut uskaltanut asiaa viedä eteenpäin ajatellen että en ollut vielä valmis niin isoon vastuuseen. Mutta sitten vaan iski niin hirmuinen "se on mulle" -fiilis ja musta hiilen värinen kissa muutti pieneen kommuuniimme minun kissana.

Tämä kaunis musta kissa jonka nimi oli "Filtteri" muutti siis luokseni ja valtasi sydämeni ensi silmäyksellä.
Se oli tuon ensimmäisen vajaan vuoden elänyt Turussa Raunistulassa äitinsä "Ruskan"(väriltään kilppari) kanssa. Toscha oli ollut ulkokissana eli siellä keskustan tuntumassa rautatien kupeessa se oli ensimmäiset kuukautensa viettänyt. Sen veli muutti salamatkustajana Ruotsiin ja muista pennuista en tiedäkään mitään.

Ensimmäisenä iltana se söi, kuin ei olisi ikinä ruokaa saanut ja juoksi hetken kuluttua alakertaan oksentamaan maailman suurimman oksennuskasan.
Nimi sillä vaihtui Filtteristä Toschaan ensimmäisen viikon aikana ja se neuloi samalla ohuilla kultasäikeillä sydämensä omaani. *muutama muistelo kyynel*
Tämä pieni hiilikissa seurasi minua uskollisen ystävän lailla, jos tulin yläkerrasta alas se unisena juosta töpötti mukaan, ja jos keskikerroksesta menin alas taas hiilenvärinen haamu seurasi kannoilla.
Ja kun jouluksi menimme mummulle ja lähdin mummulta äitini luokse kerrosta ylemmäs, odotti musta hiilenvärinen kissa koko jouluaaton mamman ovella miukuen kutsuhuutoja. Mummu sanoi että ei saanut siihen mitään kontaktia, siellä se vaan nökötti oven takana odottaen koska tulen.

Toscha kasvoi aikuiseksi kissaksi samalla kuin minä kasvoin aikuiseksi ihmiseksi, eli olemme siis kehittyneet yksilöinä yhdessä, ja senkin vuoksi tuolla hiilenvärisellä kissalla on iso paikka sydämessäni.
Ja nyt se on tuolla keittiön pedillä näkemässä aamu-unia, ehkä se unelmoi retkistä mummolaan tai muistelee ensimmäistä kaveriaan Zorroa, tiedä häntä. Viisas se on ja edelleen sydäntemme välissä kulkee ohuet kultasäikeet. Tarinamme toivon jatkuvan vielä monia vuosia. Toschan vuoksi unelmoin ulkoilutarhasta, sen sille vielä haluaisin antaa ja silti se olisi hyvin vähästä sen rinnalla mitä se on minulle elämänsä aikana tarjonnut.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea paljon ja monta hyvää vuotta edespäinkin toivotan! t.Tanja

Viivi kirjoitti...

Superpaljon onnea Toscha-ritarille! Kunnioitettava saavutus, mutta vielä kunnioitettavampaa on ulkonäkö, näytät ihan nuorelta ritarilta! Johan sä nyt hurmaisit kenet tahansa!!!! Pidetään peukkuja, että sun mami saa teille ison ulkoilualueen.

t. Pilvin Viivi-sisko

ps. saammeko lisätä linkin tänne omasta blogistanne? Täällä kun on niin kivoja juttua ja ihania kuvia.

Viivi kirjoitti...

siis omasta blogistaMME....

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista Tanja ja Viivi!

Saa lisätä linkin teidän ihanaan blogiinne. Melkein päivittäin tulee siellä käytyä kurkkimassa josko olisi uutta tekstiä tullut :).

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea ja viisitoista hurraahuutoa Toschan kunniaksi! :D

Lämpimin terveisin,

Krista, Theba, Laika ja Jaani

-MMM- kirjoitti...

wauuuu!! onnea näin myöhässä!! <3 tuun slurpsasemaan kun koululta kerkeän! tervessii sille kodinhengettärelle kanssa! muista vaatia lohitarjoilua joka viikko!