torstai 6. syyskuuta 2007

meillä nukutaan

Tuosta siskoni kommentista Mambon nukkumapaikasta vaatekaapissa sain idean seurata kissojeni liikkeitä vuorokauden ajan. Näkökulmana siis olivat nukkumapaikat ja yllätyin todella kuinka paljon ne vaihtelevat paikkoja. Päivän aikana kissat vaihtelivat siis paikkoja aina vähän väliä, eli siinä välissä oli ruokailua tai leikkimistä, jonka jälkeen kellahdettiin minne milloinkin.

No Toschasta ei ole paljon kerrtottavaa:
Mutta pian tuo Toschan paikka tulee vaihtumaan, kun kylmät alkaa. Kova on pähkäily miten sen vien läpi, eli olen miettinyt josko kokeilisi Salsan ja Toschan yhdessäolon pakkohoitoa. Eli kummatkin suljetun oven takana makkarissa muutaman viikon.

Ensimmäisen pentueen jälkeen tilanne palautui nopeasti pentujen lähdettyä ja Salsa antoi Toschan kulkea vapaasti. Mutta nyt tilanne ei ole palautunut ja Toscha ei pääse kuin nopeasti käymään makkari/olohuoneessa ja keittiöstäkin se saa usein lähtöpassin.
Koska nyt kuitenkin tulee tilanne jossa joudun siltä eteisen portaikon sulkemaan kylmyyden vuoksi, niin pitäisikö samalla opettaa niitä olemaan samassa tilassa ja luottamaan taas toisiinsa?
Vai annanko tilanteen jatkua ja edetä omalla painollaan? Tosi vaikea päätös. Mutta tiedän että ensimmäisistä viikoista tulee vaikeita, koska Salsa alkaa varmaan Toschan jahtaamisen ja ajaa sen vaatehuoneen kauimpaan nurkkaan, kun ei eteiseen pysty sitä ajamaan.
Salsa ei siis kai luota Toschaan, ja Toscha aristaa Salsan läsnäoloa. Salsa ei käy Toschan päälle tai mitään, mutta näyttää tassua ja ajaa sen näköpiiristään.

Syyllinen itse, eli Salsan päivän unet:


Aamu aloitettiin tietenkin "mamin" kyljessä, mutta aamupalan jälkeen neiti kapusi kiipeilypuuhun ottamaan ruokalevot.Sitten pienen kävelylenkin jälkeen
nukkumapaikaksi kelpasi keittiön tuoli.Myöhäisen lounaan jälkeen
Salsa lötköteli taas piipeily-
puusta


illemmalla pienen etsinnän jälkeen vahtikoira löytyi tutulla paikallaan keittiön tuolilla.Yllä: Ilalla tietenkin kaikki päädyttiin olohuoneeseen, koska sieltä on helpp aina tarkkailla koska "mamin" sylissä on tila käpertyä kurnuttamaan hetkeksi.


..ja yöksi sitten käperryttiin siihen tyypilliseen paikkaan peitolla. Paitsi että siitä usein siirrytään viereiselle tuolille nukkujan levottomuuden vuoksi ;-).Viimeiseksi sitten tarkkailukohde Mambo:

Mambo on jälkilämmittelijä. Eli heti aamupalan jälkeen se käy tarkistamassa josko sängyn jouset olisivat vielä varastoineet yön lämpöä. Ja sängyllä on muutenkin kiva odotella petaushetkeä jollon pääsee lentävän päiväpeiton alle.Ja sitten siitä on kiva siirtyä kiipeilypuulle tarkkailemaan.
Ensin vaan pitää ajaa vienosti härnäten Salsa pois paikalta
...ja taas mennään jälkilämmöllä eli päästään valmiisti lämmitettyyn paikkaan.

Aamupäivällä herra löytyi sitten sängyn päältä tarkkailemasta ja
kommentoimassa tiskailuani.


Sitten jännitys tiskaamista mahdollisesti seuraavaa toimintaa
kohtaan nousi liian korkeaksi ja Mambo päätti pikaisesti perääntyä taka-vasemmalle eli muutamalla nopealla loikalla se päätyi tuttuun piilopaikkaansa vaatehuoneen ylähyllyllä.

Muutaman lohduttavan kutsun jälkeen Mambo tajusi että Mr.Pilips tulee pysymään omassa tilassaan siivouskaapissa. Se ei kuitenkaan tarkoita että tällaisen kiusaamisen jälkeen "mami" pääsisi kuin koira veräjästä. Lohtua piti hakea niiiin rakkaasta korvanlehdestä eli piti päästä kuolaamaan ja hurisemaan syliin. Siitä rauhoittunut herkkis kiedottiin lämpimän TV-filtin sisään jatkamaan unihetkiä.

Ilta se koettaa Mambonkin elämään ja iltapesut tullaan tekemään
sängyn viereen samalla kuin minä teen iltapuuhteita. Siitä sitten Mambo liukenee nukkumaan milloin minnekin, mutta aina sängyn jalkapään kautta ja siitä kiipeilypuuhun, ja siitä sitten ties minne lyhyen energiapurkauksen jälkeen...minä olen siinä kohtaa jo syvässä unessa kun Mambo hakee sopivaa paikkaa.Tässä siis oli kissojeni nukkumapaikkoja, mutta vain puolet niistä eli vuoden ajasta riippuen eri paikat ovat suosiossa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

elä huijjaa! pyh mambo nukkuu komerossa NIH!

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Joo, mulla on vaan niin hyvä Photoshoppari sormi. Tevetuloa Turkuun sieltä rannalta!

Anonyymi kirjoitti...

jaajaa..nykyää täytyy tulla lukeen SUN kommentit et vastailet tänne :DDDDD BLONDIIIIH joo sä osaat photoshopata..opetaks joskus mullekin?? :D

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Siis hä? Pitääkö mun tulla tänne esitettyjen kommentien vastaus antamaan sinne? PÖLÖ!

Photoshopata voi sille et menee kauppaan, ottaa tangolta vaatteen ja asettaa sen vaaleaa seinää vasten. Sitten räpsäsee kuvan siitä mukanaan tuomalla kameralla...ja vóilaa sinä olet photoshopannut. Kuvia voi sitten kotona liimata vaatehuoneen seinille. Tärkeää on kuvien jaottelu haluamallaan tavalla, joten tulee sellainen olo että ne on omia. Sitten jos omat kuteet ärsyttää voi laittaa tämän photoshopatun kuvan iltalaukkuun kun menee ulos ja kuvitella että päällä on upouusi muotiluomus suoraan tangolta!
Selittäähän moni näin myös stringien toimivuutta, eli ne päällä tuntuu seksikkäältä vaikka kukaan ei näe ;)!