sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Chili ulkoilee

Siellä missä aurinko paistaa ja linnut laulaa on saalistaja on liikkeellä...

Tuolta se tuli...
...ja tuonne se meni.

Eli "pikkuinen" Chili-Chili pääsi ulkoilemaan. Olihan neiti jo monesti yrittänyt osoittaa minulle parvekkeen ovea "aurinko paistaa jo, missä on verkko?". Ja koska verkkoa ei tule vielä kuukauteen, nääs kevätkauden avajaiset tulee vasta huhtikuun lopussa, piti pukea valjaat ja lähteä sunnuntairetkelle pihalle. Ei tarvinnut, kuin hieman heilauttaa valjaita ja jo pieni pää pujahti niistä sisään kurnahdellen, ihan vapaaehtoisesti...Salsan katsellessa turvallisen matkan päästä epävarmoin ilmein "eihän-eihän-eihän minä?".

Ensin haistellaan edustat: "ihanko on tota, se naapurin rappahousu-risapöksy kollinretale on käynyt sitten merkkaamassa nää lyhdyt", "ei voi olla totta, haista ny mami sääkin!""Kunhan mä saan sen kiinni niin sitten kerron mistä kana pissi, ja se ei ainakaan pissi rappusille!". "Mars etsintä reissuun, seuratkaa johtajaa".

"No voi helkuta, maa pettää jalkojen alta...perääntykää, PERÄÄNTYKÄÄN!"

Tässä kohtaa Chilin pöksyt alkoi väräjämään kylmästä sen verran, että näin parhaaksi yrittää ohjata sitä sisään. Mutta jästipää mikä jästipää, ja näytti vähän siltä että nyt on isommat missiot käynnissä, eli ei mitään kuuloaistimusta minun ääntäni kohtaan löytynyt.
Kaikki paikat piti tutkia, ja mielellään kahteen kertaan.
Kivijalan rappaus sai aikamoiset fleemenväristykset aikaan, joten "Maaaaaaaami, täälläkin!!!"

Tässä kohtaa Chili-lili päätyi sitten syliin ja kannoin sen rappusille, josko sitten ymmärtäisi sanomani paremmin ja apposen auki oleva lämmin kotiovi kutsuisi kulkijaa. Kutsuihan se ja rappusia ylös kiipiessään Chili kehräsi nautinnollisesti "oih, kiitos".

Kotona:
Kotiin tultaessa en voinut vastustaa kiusausta ja nappasin Salsan valjaksen käteen ja huusin "Salsaaaa, joko olisi sinun vuoro"...*fjuuh* vastaan saapunut neiti vilahti takavasemmalle, eikä ole vieläkään näkynyt :D (joo, olen ilkeä...mutta se on ihan hyväksyttyä, jos ei ole valaistunut *hi-hi-hii*).

Tästä voisinkin nyt heittää ulkoiluhaaste reportaasin kirjoituksen, Chilin emon äippälille tuonne Karpvalapset blogiin, ja jään odottelemaan Morriksen, Santun tai Pilvin kevät retkitarinaa.

1 kommentti:

Viivi kirjoitti...

Mutinaa - jupinaa - kateellisina täällä Säteen kanssa luetaan, kun me ei ulos päästä. Terassi on ainoa, minne saadaan mennä. Mami jotain höpöttelee, että vauvat paleltuu - mitkä vauvat???? Mun vauvoilla on hyvin lämmintä massussa ja muita vauvoja ei ole vielä näkynyt. Mutinaa - jumpinaa - jatkuu...