perjantai 16. tammikuuta 2009

iiik, meillä ei ole kuivattua kalkkunaa

Meidän kissojen herkkua on rapsakaksi kuivattu kalkkuna jota löytyy eläinkaupasta jossa käymme ostamassa hiekat. No nyt on käynyt niin, että tuo kuivakalkkuna laatikko on ammottanut tyhjyyttään jo pari kuukautta ja vaikka kuinka ollaan säännöstelty omia varoja, ne ehtyivät.
Ikäväkseni totesin että muistakaan eläinkaupoista ei tuota rapeaa kalkkunaa tai kanaa löydy, on ainoastaan sitä sitkeää kuivalihakanaa.
En tiedä millä keinolla tuo kalkkuna on kuivatettu, että siitä ei ole tullut niin sitkoista, mutta yritettävä on.

klo: 16.30
Pakasteesta oli sulatettu 300g kalkkuna mötikkä jonka viipaloin.
Viipaleet laitoin ritilälle ja sen alle leivinpaperilla vuoratun uunipellin.
Uuni n. 50 asteeseen ja puuhaarukka pitämään uuninluukkua ihan hitusen auki.

Klo: 20.00
Hieman kuivanneet kalkkunat pois uunista ja niiden viipaloimista eli lihanpalojen pienentämistä kuivumisen edistämiseksi.
klo:21.00
Uuni johonkin 80 asteeseen, eihän täältä muuten pääse edes nukkumaan!

klo:22.30
Uuni melkein 100 asteeseen , minä haluan nukkumaan tänään!

klo: 00.00
Uuni sammuksiin ja nukkumaan.


Aamulla katsomaan mitä siellä uunissa on

Hyvin kuivuneilta näyttivät, osa oli hieman rasvaisia ja ne menikin kissoille heti samana päivänä, että eivät pilaannu. Loput kuivatut kalkkunat ovat nyt olleet lasipurkissa 1,5vko ja edelleen ovat hyviä. Noista ei tullut rapeita vaan ihan perus sitkoista kuivalihaa ja mietinkin, että ehkä se rapeaksi tuleminen tarvitsee nopean kuivatuksen. Maistuvat kissoille kyllä oikein hyvin, mutta ovat jokseenkin sitkeitä ja vaikeasti syötäviä.
Testaamista jatketaan.....


3 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Olet Sinä kyllä aikamoinen mestari noiden kissaherkkujen kanssa! Pitää kokeilla joskus tätäkin. Ilmeisesti pitää tehdä nopeammin ja pitää uuni kuumempana.

Katsotaan, jäänkö odottelemaan sun tuotekehittelyä vai yritänkö itse tuota sun suunniteltua kehitystä.

Terv. Bali

Ruut ja Fami kirjoitti...

Minä olen kuivattanut Famille maksaa niin, että keitän lihan ensin, sitten paloittelen sen, ja laitan yöksi uuniin 100 asteeseen. Tulee rutikuivaa, ja säilyy erinomaisesti!

Kuu-Katjaana kirjoitti...

Pitää kokeilla, meillä meinaan tuo maksa on hieman "yök" tuoreena. Täytyy vaan selvittää selviääkö A -vitamiini ko. käsittelyssä.