maanantai 12. tammikuuta 2009

Apua olen veretön!!!

Aamulla Chilille puettiin villapaita ja kantokoppa vuorattiin vaahtomuovi pesällä, "jotain on tapahtumassa" -mietti Chili. Se vaan on niin hölmö ja utelias että ei osaa mennä piiloon, vaikka näki että sitä jänskätti mitä on tuleman, kun niin höselletään kiireessä.

Meillä oli siis tänään eläinlääkärillä aika, ja Chilistä oli tarkoitus ottaa verta ja antaa vuosittainen rokotus sekä kopeloida polvet PatellaLuksaation varalle.
Onneksi ulkona ei ollut kylmä, koska matkaan suuntasimme autottomina bussilla, joka kyllä onneksi menee sopivasti tästä läheltä ja ajaa klinikan ohi. Chili on muutenkin poiketen tuntemistani abyista vähemmän palelevaa sorttia, vaikka sillä on tosi lyhyt ja vartalonmyötäinen hylkeennahka turkkina. Mutta täytyyhän sitä tyylikkäänä mennä matkaan!


Odotin, että Chilin kanssa voi tulla hankaluuksia noiden verikokeiden kanssa, koska se oli aika luikas-luikku ainakin pentuna, kun annettiin rokotukset sekä siru.
Ensin lääkäri väänteli jalkoja ja totesi polvet hyviksi, keuhkotkin kuulosti oikein mallikkailta. Sitten otettiin tiukka ote oikeasta tassusta ja minä takapäästä. Monestihan nuo piikit ja toimenpiteet menee paremmin jos kissaa ei pidä niin tiukasti kiinni, mutta nyt en halunnut ottaa riskiä. No hieman ekan piston jälkeen vikuroitiin ja kun putkiloon (veriryhmä ja FeLV/FiV) saatiin tarpeeksi verta piti ottaa toisesta tassusta loput.
Sitten menikin oikein mallikkaasti vasemmasta jalasta, eli olimme vaan valinneet väärän jalan :D. Tästä vasemmasta lirutettiin putkiloon Rabies vasta-ainetestiin menevät veret ja koska Chili oli niin nätisti sekä verta tuli hyvin, päätin että otetaan tuo PRAkin verestä ja samalla lirutetaan extraa että saan vielä PKnkin samasta, niin ei tarvitse riiputtaa linjan paperipinoa aina eteenpäin.

Nyt neiti on sitten hieman väsy ja tutii tuossa vieressä, syötyään ensin hyvän kasan merenherkkuja, kun inhottava ihmis mami jätti ruu'atta aamulla.
On hää sitten niin söpö, tulee varmaan ihan valloittavia pikku persoonia tuosta minun pikku hölyn-pölystä eli Chili-Kilistä *iso sytän*.
Jos sitten kesällä saataisiin söpöjä vaaveja, eli tämähän kaikki johtaa siihen että Chili on herraseuraa jossain vaiheessa kuluvaa vuotta.

1 kommentti:

Viivi kirjoitti...

Oih, tuskin maltamme odottaa sitä poikaystävän kuvaa, saatikka niitä pikku-Chilejä =)