sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Aurinko paistaaNyt jo uskaltaa hehkuttaa...

Viime viikolla havaitsin oudon ilmion Toschalla, sen katsoi ylös. Sokeutuminenhan aiheutti horisontaalisen liikkeen, eli pää kääntyi ainoastaan oikealle ja vasemmalle eika hakeutunut ylös mistä esim. ääni tuli.
Saman tien heilutin sormiani oikealla ja Toschan pää kääntyi oikealle. Ajattelin että nyt kuvittelen ja heilutin taas sormia, mutta nyt vasemman käden. Ei juma, se kääntää päänsä vasemmalle ja katsoo selvästi ylös sormiini??! Siis ei voi olla totta?
Sanon Toscha ja se tapittaa suoraan minuun. SE NÄKEE!!!!

Sitten aivot rakusutti lisää, se ei enää kierrä huonekkaluja ja sitä ympyrää! SE NÄKEE!
Soitin lääkärille, koska ajattelin että jos hänellä olisi kättä pidempää, että mitä nyt? Edelleen hän sanoi sitä että se voi olla neurologinen juttu eli näkö voi taas mennä eli jokin verenkierto häiriö tai vastaava. Mutta näön on täytynyt lähteä pikku hiljaa, koska se huonekkalujen kiertäminen on ollut läsnä jo n.2kk, ja nyt se on kuin salaman iskusta 2 päivässä lähtenyt pois. Tämä siis viittaisi hiljaa tulleeseen muutokseen, nämä neurologiset infarktit sun muut ei tule pikkuhiljaa vaan hetkessä. Täytyy olla siis muusta kyse.

A-vitamiini ja tauriinin puttos voi aiheuttaa näön heikkenemistä sekä sokeutta, mutta näistä johtuvia muutoksista ei lääkäri silmässä havainnut. Voisiko olla niin että ne eivät olleet vielä ehtineet siihen vaiheeseen että näkyisivät selvästä, mutta luulisi sitten että näkökin olisi vasta asteella "heikko", eikä "sokea". Paljon kysymyksiä johon ei vastauksia, eikä ehkä ikinä selviäkkään ne vastaukset. Pitää nyt vaan nauttia tästä tilanteesta ja lisätä noiden A-vitamiini ja Tauriini määrää ruokavaliossa, koska eteenkin vanhemman kissan kyky käyttää hyväksi kaikkia vitamiineja heikkenee ja niitä tarvitaan enemmin. Onhan meillä syöty Multicatiä 1xviikossa, Vitalcatiä 2-3krt/vko ja on öljyjä jne., mutat ne ei sitten ole riittäneet jo olisi kyse vitamiineista ja muista.


HUOM!
Tämä tuo siis sen aspektin, että liharuokavaliolla tarvitaan lisätauriinia ja on tosi tärkeää että kissa saa sitä A -vitamiinia (maksa, munuainen...joita meillä ei sitten oikein syödä mielellään).

Ei kommentteja: