maanantai 14. tammikuuta 2008

Elämää Raisiossa

Tällä sitä ollaan Turun kupeessa Raisiossa. Hieman pitää vielä opetella sanomaan olevansa Raisiolainen, mutta kyllä se varmaan alkaa pian tuntumaan suussa omalta.

Kissat kotiutuivat nopeasti, vaikka Mambo aluksi päätti että sängynalus on ihan kiva paikka. Kauan se ei siellä kuitenkaan jaksanut kyyhöttää kerrallaan, Toscha ja Salsa puhkuivat niin paljon tarmoa että Mambonkin piti ottaa selvää mistä oikein on kyse.
Touhotus oli aluksi kova, kun kaikki paikat koluttiin, puskettiin ja nuuhkittiin. Salsa pietele on myös hokannut että täällähän on kiva kohotapetti pinkopahvien päällä. Mitään jälkiä ei ole vielä onneksi tullut ja toivottavasti tilanne pysyy sellaisena.
Mutta nopeasti pitää hankkia kulkureiteille raapimapuita ja lautoja!

Eli tässä sitten hieman kissojen esittelyä asunnon kivoista puolista. On muuten hauskaa kun tulee ihmisiä kylään niin Salsa tuntuu välillä oikeasti tekevän pientä esittelykierrsta ja sen kierroksen kohokohta on tietenkin:

Ihana melkein katon korkeudessa sijaitseva lauta!
Vieraat ovat heitelleet liikaa "tuonne saisi kivasti koristejuttuja ja kukkia" -lauseita, joten Salsan pitää näyttää mitä tasolle kuuluu.

Makuuhuoneen ikkuna on sisustettu sopivasti aikaisemman asukkaan toimesta ikkunalaudalla ja siitä on kiva tillittää onko joku tulossa kylään, Mambokin tietää sitten milloin mennä piiloon.

Mambohan piiloutuu harkitusti, eli aina aluksi :). Mutta kyläilijästä riippuen se tulee sieltä pois...

a) 5 min kuluuttua koska "hei tuolta tulee ne kivat Tricia ja Reima jotka tykkää musta"
b) "hitto toi ei lähde täältä kulumallakaan, pakko päästä jo pissallekin" eli 15min kuluttua
c) ...ja mää muutan tänne alle eli en tule!

Toscha taas rakastaa asunnon miljoonia kaappeja ja niihin kaikkiin pitäisi päästä tutkimaan. Kissa herra on muutenkin saanut uutta puhtia ja ravaa pallon perään kuin nuori kissa olisi. Mambon kanssa myös välillä otetaan selvästi leikkiaskeleita, harmi vaan että Mambo haluaisi painia ja siihen ei Toschan kunto ja pää riitä, ja huuto on sen mukainen kun Mambo yrittää "hyppään sun päälle" -tekniikkaa leikin tuoksinnassa.

Makuuhuoneessa on kiva kolmen kaapin sarja, hirveällä kiireellä pitää juosta kaukaakin kun "mami" avaa jonkun kaapeista, tiedä vaikka mitä sieltä tällä kertaa löytyy!

Ruokailusyvennyksessä on myös kiva kaappi "jos määä oikein tuijotan se voi aueta kuin seesamsämpylä jossa on kinkunsiivu"!

Toscha on ruvennut hyppimään tasoille, mitä se ei vanhassa paikassa tehnyt. Ajattelin et se ei hypi koska alastulo sattuu selkään tai muuta vastaavaa, mutta ehkä oli vaan kyse siitä että siellä ei ollut niin kivoja tasoja. Aluksi olin innoissani ja sijoitin syömättä jääneet ruuat tason päätyy, koska siellä ne saisivat olla suursyömäriltä rauhassa...mutta oudosti ne alkoivat tyhjenemään alta aikayksikön. Ja sitten eräänä aamuna yllätin syömärin itseteossa ja siitä lähtien rääppeet olen kiikuttanut joka aterian päätyttyä kiipeilypuuhun tasolle johon suursyömäri ei VIELÄ ole päätynyt.
Keittiö on pieni mutta sitäkin hauskempi paikka ja siellä on kiva söpö ikkuna (ihmispalvelija on kyllä tukkinut sen kukalla, KUKALLA!).

Kiipeilypuu on sijoitettu suunnitelmista poiketen ikkunan eteen, koska ajattelin että siitä olisi kiva tuijottaa koivujen ja omppupuiden lintuja.

Olen luvannut kissoille ikkunan mittaisen syvän kissalaudan tuohon tulevan vieras-/pentu-/tietokonehuoneen ikkunan alle. Pitää vaan päästä jossain vaiheessa ostamaan Bauhausista sellainen iso liimapuulevy ja siitä nikkaroida kissoille sitten heidän tasonsa ja rampin siihen ajattelin rakentaa siihen sitten tuleville pennuille. Vierassänky sijoitetaan ikkunan alle ja siinä on sitten pentuaikana kiva kölliä itsekin puolet öistä. Näin en joudu muutamaksi viikoksi sitten sulkemaan itseäni muilta kissoilta pois eikä heidän pääsy makuuhuoneeseen joka on kuitenkin tosi iso tila, pysähdy.
Vierashuone odottaa sisustajan kättentöitä vielä muutaman viikon.


Toscha etsii nukkumapaikkaa, olen yrittänyt sille nojatuolia tarjota, mutta se päätyy ennemmin vessan matolle pötkölleen.

Mutta kaikkein mieluisin asunnossa on pitkä suora jossa saa vauhdinhurmaa, kunnes törmää 100km/h ihmis-esteeseen joka tulee kulman takaa arvaamatta tielle. Siinä saa sitten muutaman kerran pieni kissa pudistella päätä että selkiää mikä maa ja mikä valuutta, kunnes voi jatkaa riehumista hullunkiilto silmissä.

2 kommenttia:

Viivi kirjoitti...

Hurjasti onnea uuteen kotiin koko porukalle! Esittelyn perusteella vaikuttaa siltä, että ei taatusti ole ongelmia viihtymisen suhteen... tositosi makeita kiipeilypaikkoja ja piilokomeroita! Vaikkakin voin todella kuvitella, että kiihdytyssuora on se ihan yliveto =)

Pia kirjoitti...

Kivan oloinen kämppä. Varsinkin tuo ekana esitelty ylätaso on varmasti jokaisen abinan suosikkimesta. Mitä ne koriste-esineet on? Eikö abinassa ole koristetta kerrakseen :D?