sunnuntai 23. joulukuuta 2007

Toscha on pipi

Nyt on kotona pieni joulupotilas, kun Toscha alkoi perjantaina yllättäin oksentamaan.
Sillä on samanlainen jakso ollut vatsakatarrin aikana ja se on nyt isoin mahdollisuus sitten tässäkin. Mutta toisin kuin edellinen katarrijakso, tämä alkoi tosi rajusti ja se hieman huolettaa.
Kaikki tulee ylös ihan vedestä asti ja hieman tukala on selkeästi tuo askel.

Pikkuinen ritarini saa tällä hetkellä vatsaa suojaavaa Antepsia ja lihakseen Primperania nyt muutaman kerran ehkäisemään pahoinvointia.
Hän on niin kiltti potilas ja antaa pistoksenkin laittaa ihan nätisti.
Yöksi laitoin Mambon ja Salsan (vastalauseista huolimatta) vaatehuoneeseen nukkumaan, että Toscha saa rauhassa oleilla muualla asunnossa. Harmittaa ihan hirmuisesti että en saa tuota olohuoneen ovea itse paikalleen, mutta se on täyspuuta ja tosi painava.
Yö menikin sitten Toschaa tarkkaillen, se on hieman outo johtuen ehkä Primperanista.
Se haahuilee kuin dementikko ja peruuttelee oudosti kävellessään välillä. Jotenkin se on hieman sekaisin ja levoton.

Viimeksi se on oksentanut yöllä hieman vajaa neljä ja sitä ennen yhdeksältä illalla. Nyt kello tulee kymmenen aamulla ja odottelen että alkaako pian taas tulemaan, kun annoin Antepsin.
Tuossa kymmenen aikaan annan pienen nokareen Hill'sin i/d ruokaa, mutta pelkään että se tulee ylös jonkun ajan kuluttua.

Toivottavasti tämä nyt menee näillä hoidoilla eikä ole kyse mistään vakavammasta, kun on nämä pyhätkin ja ei pääse kunnon tutkimuksiin.
Sitä aina miettii Toschan kohdalla koska on sen aika, ja onko se nyt. Eihän 15 vuotta nyt mikään ikäloppu ole, mutta ihan nuorikaan hän ei enää ole.
Viimeksi veriarvot otettiin 1,5v. sitten ja olisi tarkoitus taas keväällä ottaa otanta arvoista, niin tietää missä mennään eteenkin tuolla sisäelinpuolella.

Ei kommentteja: